Educatie si educare!Invata si experimenteaza!

Iubesc sa invat lucruri noi. Sunt fericita de fiecare data cand descopar carti noi. De o perioada buna am prins gustul podcast-ului si-mi place tot mai mult sa ascult informatia deja pregatita si livrata. Ma bucur de tot ce este nou, inovativ, si mai ales sunt incantata cand aplic in practica si functioneaza!


Aristotel spunea:

Cine se pregateste, este deja! Suntem ceea ce facem in mod repetat. Prin urmare, excelenta nu este o actiune, ci un obicei.


Educatia si educarea permanenta, reprezinta elementele cheie atat in dezvoltarea personala, cat si in dezvoltarea profesionala.
Educatia este sa inveti ceea ce nici nu stii ca nu stii.
Invata in fiecare zi, putin cate putin.


Montesquieu spunea:

Trebuie sa inveti mult ca sa stii macar putin! Educatia da nastere in noi ideilor, ea detine un canal prin care ideile trec in capul nostru. Educatia noastra e o fabrica de idei!


Educatia este un fir continuu al vietii, nu e un examen.

Cat timp exista educatie continua, bun simt, respect, munca, pofta de cultura, aplecare spre frumos, dorinta de a cunoaste versiuni superioare ale propriilor persoane, parinti dedicati, profesori excelenti, copiii vor merge in directia buna si vor ajunge pe cele mai inalte culmi.

Invatarea continua este cerinta minima pentru succes, in orice domeniu!

Pornind de la acest adevar, eu vin si mai adaug faptul ca unii NU vor ca lumea sa fie educata. Acesta este un alt adevar, insa unul dureros.
In acest context, din punctul meu de vedere, adevarul nu mai are nicio legatura cu felul in care percep eu schimbarea lumii, ci are legatura cu realitatea de a exista la nivel colectiv si de a ne exprima, avand acelasi scop comun: evolutia umanitatii prin educatie.
De ce educatia poate schimba lumea?


Nelson Mandela spunea:

Educatia este cea mai puternica arma pe care poti sa o folosesti pentru a schimba lumea.


Pentru ca este singura forma prin care darul continuitatii primeste valoare. Pentru ca dorinta de cunoastere si acumularea informatiei te scoate din banalitate, din nebunie, din prostie, din lenevie, din zona de confort, atunci cand stagnezi si ratacesti pierdut, ori te lasi manevrat de cei care gandesc impotriva ta si incearca sa te manipuleze creandu-ti impresia ca ai nevoie de lucruri pe care altii le controleaza.
De ce nu vor altii sa avem cu totii acces la educatie? Pentru ca astfel ei se pot folosi de naivitatea noastra, de limitele pe care le cream singuri, de mediocritatea noastra.
Cum alegem informatia? Prin constientizare.
Asadar, sa constientizam scopul nostru pe Pamant si sa avem grija de lumea aceasta alegand cunoasterea si dorinta de a lucra in permanenta la educatia noastra.
Mai mult, sa avem grija de educatia copiilor nostri pentru ca ei vor duce mai departe scopul nostru suprem, Evolutia Umanitatii!
Cheia succesului este aceea de a-ti concentra mintea asupra lucrurilor pe care ti le doresti sa se intample, nu pe cele pe care iti este frica sa le incepi!

Educatia, munca, casa, banii, relatiile – toti acesti factori determina calitatea vietii noastre si nivelul de fericire; dar care credeti ca are impactul cel mai mare, potrivit cercetarilor? De calitatea relatiilor, de lunga durata, depinde calitatea si durata vietii noastre.

Unii oameni te vor aplauda pentru evolutia ta, iar altii te vor judeca pentru schimbare. Alege-ti cu grija cercul in care stai.
Hegel spunea: "Educatia are drept scop sa-l faca pe om o fiinta independenta si anume o fiinta cu o vointa libera!
In primii ani de viata, cea mai importanta este educatia materna, fiindca moralitatea trebuie sa fie implantata intr-un copil ca sentiment."

Poate va ajuta si pe voi urmatoarele intrebari, adresate atunci cand va cautati informatia si nu stiti unde:

~ Cand ai citit ultima data o carte? Care a fost titlul? De ce ai ales- o? Ce schimbari ai reusit sa faci in viata ta aplicand solutii date?
~ Cand ai fost ultima data atent la nevoile corpului tau? Cand l-ai ascultat si cum ai stiu care este hrana potrivita pentru a functiona in echilibru? Atat hrana fizica, cat si cea mentala.
~ Cand ai constientizat ca te respecti cu adevarat, pe tine cel mai mult?
~ Cand ti-ai verificat ultima data sistemul de valori care te onoreaza Aici si Acum?
~ Cand ti-ai dat voie sa Fii tu, cel care esti, fara sa-ti pui vreo masca sociala, pe care singur ti-ai confectionat-o si care iti aduce beneficii, fara sa constientizezi dezavantajele?

Constientizeaza ca informatia te face mai puternic si aproape imposibil de manipulat!

Cheia succesului este aceea de a-ti concentra mintea asupra lucrurilor pe care ti le doresti sa se intample, nu pe cele pe care iti este frica sa le incepi!

Stiai ca distanta dintre visele tale si realitate se numeste ACTIUNE?

Toti oamenii de actiune sunt visatori! Fiecare afacere de succes se bazeaza pe un vis maret in care crezi si pe care il alimentezi zi de zi cu inspiratie si idei creatoare, inovative!

Succes la visare si contemplare!
Amintiti-va ca tot ce este in jurul nostru, la inceput a fost un vis in care cineva a crezut, s-a pregatit responsabil, depasindu-si fricile si iesind din zona de confort. Sub acest aspect, astazi, noi ne bucuram de o viata mult simplificata si evoluata si pentru asta trebuie sa fim recunoscatori! In fiecare poveste de succes exista cineva care a luat o decizie curajoasa.
Cunoaste-ti valoarea, fii autentic pentru a putea alege sa nu te vinzi ieftin!

Cat timp exista educatie continua, bun simt, respect, munca, pofta de cultura, aplecare spre frumos, dorinta de a cunoaste, versiuni superioare ale propriilor persoane, parinti "misto", profesori excelenti, copiii vor merge in directia buna si vor ajunge bine de tot.

Imi doresc sa traiesc cat mai multe momente bogate in educatie, cu atitudine morala fata de noi si fata de ceilalti, sa fim responsabili pentru deciziile pe care le vom lua, sa fim sinceri in vorba si mai ales in fapte!
Cunoasterea depinde de invatatura, cinstea de fapte, bunastarea de sarguinta, recompensa de soarta. Cunoasterea de sine este cel mai bun pas spre progres. Din cunoasterea informatiilor se naste creativitatea care conduce spre libertate.
Fii arhitectul propriei vieti, invaluit de carisma si entuziasm, creativitate si inovatie.
Invatarea continua este cerinta minima pentru succes in orice domeniu.
Succesul este un joc al mintii

Performanta inseamna sa activezi in spatiul de intersectie dintre puncte forte, pasiuni, valori, motivatii. Cand descoperi acest spatiu in tine, devii de neoprit.

Primul pas catre succes este sa crezi in tine. Este si cel mai greu pas!

Nu sunt ceea ce mi s-a intamplat. Sunt ceea ce am ales sa devin!
Informati-va permanent, transformati informatia in cunoastere prin aplicarea ei in practica, in felul acesta diminuati actiunea de manipulare din exterior.

Mai multeBloguri

sus